Wednesday, May 23, 2012

1, 9 en 16 JUNI RIJDT HET ALFABET DOOR DE WIJK!

RIJDEND ALFABET, EEN MOBIEL STAALTJE VAKMANSCHAP!

Loop, rij of fiets mee! Op vrijdag 1 juni, zaterdagmiddag 9 juni en zaterdagavond 16 juni zal het RIJDEND ALFABET door de straten van Hoograven rijden – met in deze feestelijke optocht sierletters van vaklieden uit de wijk: de S van Schilder, de T van Tegelzetter, de N van Naaiatelier, B van Bloemist, de H van Houthandel, de G van Geluidontwerper, de H van Houtdraaier, enzovoorts!

Aan de optocht doen ook kinderen van de Buitenschoolse opvang mee met het project Te Gek Werk,  waarin zij samen met fotografe Jacqueline Besemer hun droomberoepen hebben uitgebeeld: bijvoorbeeld overdag dierenasielmedewerker en 's avonds judo leraar! Bart Jilesen, geluidontwerper, nam hun wensen op; de kop wagen zal hiervan op 1 juni een preview laten horen...

Programma 9 juni

14:00
We vertrekken stapvoets vanuit het Vicona terrein (bij de Oranjebrug) richting het zuiden.

15:00
Tijdens het pauze programma aan het Camminghaplantsoen kun je meedoen aan een cursus gebarentaal van Wapperkids, een speed date interieur advies met styliste Winnie Helmes Ham en is er heerlijke muntthee met baklava!

16:00
Om vier uur komt de stoet weer in beweging en rijden we terug naar Rotsoor

"Wat als we eens aan de hele wijk laten zien hoeveel bijzondere vakmensen hier dagelijks in hun eigen werkplaats aan het werk zijn en wat zij maken?" – ontwerper Cathelijne Montens

Fotografie: Ruth Catsburg

Beelden : de B van bloemist in wording, en het Rijdend Alfabet op 1 juni met spannende en ontroerende optredens van Top Team Utrecht + dichter Baban & muzikant MonirNo comments:

Post a Comment