Monday, May 14, 2012

THRU THE CARWASH LECTURE

Op zaterdag 12 mei kon men bij de wasstraat aan de Briljantlaan 15 een heel bijzondere wasbeurt meemaken – begeleid door de stemmen van tankstation eigenares Sabrina, wijkhistoricus Peter, instrumentenmaker Emile of kunstenaar Melle. Er liggen nog een paar CD's op de toonbank van de winkel, dus grijp je kans! 

Binnenkort is de lezing hier ook online te beluisteren! Op de toonbank is ook een mooi filmpje over Emile te zien ("Ik heb een vak die niet meer bestaat"), van Know-How|Show-How. Op de website van dit initiatief zijn nog veel meer mooie films te zien over experts uit Hoograven!

Met: instrumentenmaker Emile Valenteijn (over de verdwijnende garage expertise), die speciaal aanwezig was om de CD te signeren, kunstenaar Melle Smets (over het snelwegleven in Nederland), wijkhistoricus Peter Sprangers (over de geschiedenis van De Staatsen wasserij op Rotsoord), en tankstation houder Sabrina van Dijk (over de geschiedenis van Tamoil als een familiebedrijf)

"Dat De Staatsen Wasserij vroeger in de buurt was van de plek waar je nu je auto kunt wassen: het bewijst weer dat schoonmaak en onderhoud van alle tijden zijn...!" - Ontwerper Cynthia Hathaway

Fotografie Ruth Catsburg
Identiteit Tony Michiels

No comments:

Post a Comment