Monday, April 2, 2012

K van Kleermaker, P van Perfect


K van Kleermaker
P van Perfect

Gesprek en beelden: Noëlle Ingeveldt, designLAB



Hossaini en zijn vader runnen sinds vier jaar samen de winkel in Hoograven. Openingstijden: zes dagen per week inclusief koopavond. Ze herstellen en nemen kleding en tassen in en maken gordijnen. Zij werken ook als een stomerij, maar dit besteden zij uit.

Achterin de winkel is een kleine ruimte ingericht met de naaimachines en een grote kniptafel. Er zijn twee normale naaimachines met computer, die voor de gordijnen gebruikt worden, twee lokmachines voor de afwerking, een naaimachine voor leer en zware stoffen en een Blindzo – een naaimachine waar je mee kunt naaien zonder zichtbaar stiksel.

Hossaini's vader is al zijn hele leven professionele kleermaker. Hij heeft zijn zoon het vak geleerd. Naast het naaien is deze ook veel actief in de winkel – hij werkt graag met klanten.

Kledingreparatie & Stomerij Mahtab staat bekend om hun perfecte afwerking en zelfgemaakte gordijnen (waarvoor zelfs mensen van buiten Utrecht op af komen). Ook staan ze erom bekend dat ze alle soorten reparaties aankunnen vanwege hun grote diversiteit aan machines. Ze zijn pas tevreden "als iets er piekfijn uitziet en de klant ook tevreden is."

Een greep uit het aanbod aan reparaties:

Nieuwe rits
Nieuwe zak
Nieuwe voering
Tas nieuwe rits
Scheur onzichtbaar stoppen
Jas poetsen
Inkorten / Verlengen
Innemen  / Uitleggen






No comments:

Post a Comment