Monday, April 2, 2012

W van Wereld Oorlog Twee Expert, H van Herstellend, D van Deelbaar


W van Wereld Oorlog Twee Expert, H van Herstellend, D van Deelbaar, T, Traceerbaar

Gesprek en beelden: Sam Kennedy, designLAB

Electro-technicus en WW II expert E.H.A.M. Valentijn heeft zijn ervaring als monteur opgedaan in het Koninklijke leger – hij vervaardigde in de tijd instrumenten voor vliegsystemen. Nu traceert hij onderdelen uit de hele wereld (Italië, Duitsland, Fillippijnen, Engeland), en repareert hij oude militaire voertuigen en apparatuur maar ook uniformen. Vaak zijn bepaalde onderdelen inmiddels uit productie en moet hij hiervoor aanpassingen maken. Valentijn stopt niet bij de onderdelen – hij traceert ook mensen, gebeurtenissen, locaties, materialen… Hij klust vanuit zijn garage in Hoograven.

"Vraag me alles wat je wilt over de oorlog!"

Met geschiedenis lezingen vanuit zijn 'Willy' Jeep draagt Valentijn zijn onuitputtelijke kennis van de oorlog over aan de nieuwe generatie. In uniform, uiteraard.

Een historicus, die gefascineerd is met de geschiedschrijving van de oorlog, en tegelijk de restanten daarvan in ere herstelt…

Zie ook www.keepthemrolling.com

Meer over Valentijn straks in de Know How Show How documentaire en tijdens de Tamoil Car Mekka Days in mei! Houdt www.utrechtmanifest.nl in de gaten voor het programma.

No comments:

Post a Comment