Friday, February 3, 2012

G van Grafisch Ontwerper

G van Grafisch Ontwerp

Michaël Buchenauer is met zijn zoontje naar de Beeldende Auditie gekomen. Met zijn bureau Buchenauer Ontwerp ontwikkelt Michaël onder meer huisstijlen, jaarverslagen, brochures, advertenties en affiches. Zijn keuze voor het vak van grafisch ontwerpen was ingegeven door de taartdoos van de banketbakker uit zijn jeugd:

"Als kleine jongen had ik grote bewondering voor onze banketbakker, de heer Fischer. Elke zaterdagochtend kwam hij, keurig gekleed in zijn wit gesteven jas, bij ons langs om een taart af te leveren. Deze overheerlijke taart overhandigde hij altijd in een mooie papieren doos. Dit deed hij met gepaste trots en een vrolijke glimlach. Ik dacht dan, deze meneer doet met vreugde zijn werk en maakt ons blij. Dat wilde ik later ook zo doen." - Bron: Website Buchenauer Ontwerp

Michaël toont een dagboek agenda dat hij in opdracht heeft ontworpen - de belevenis van tijd, en de vraag hoe om te springen met tijd, was belangrijk bij de indeling van de agenda: elke maand is tot een klein handzaam boekje gemaakt. De rafels van de week hebben ook een plek gekregen.

Gevraagd naar wat hem het meest bezighoudt binnen het veld van grafisch ontwerpen, antwoordt Michaël: "De omzetting van ontwerp naar papier. Het vermengen van druktechnieken, met een voorliefde voor offset drukken. En in het algemeen de vraag: hoe kun je je visueel manifesteren?"


No comments:

Post a Comment